نشان تجارت - این روزها با قطع برق آن هم در کلان شهرهایی همچون تهران گره کار مردم در سطح شهر بیش از گذشته شده است.
همگام با تکنولوژی روز، بیشتر نانواییهای سطح شهرها به خصوص تهران از بافت سنتی خارج شده و با مکانیزه کردن نانواییها،شرایط پخت و تولید این قوت غالب مردم تغییر پیدا کرده است.
دستگاه های برقی جای تنورهای سنتی پخت نان را گرفته است. قطع برق پایتخت نشینان را برای تهیه نان دچار دردسر بزرگی کرده است.
بیژن نوروز مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی درگفتگو گفت:۳ هزار و ۴۰۰ واحد صنفی در شهرتهران پخت نان شهروندان را بر عهده دارند.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی ادامه داد:متأسفانه در طی ۲۴ ساعت شبانه روز، شهر تهران دچار قطعی برق میباشد.بااحتساب به اینکه در هر منطقه حدود ۳ ساعت قطعی برق دارد، تصور کنید پخت نان چطور باید انجام بگیرد!.
نوروز مقدم ادامه داد:هر نانوایی برای پخت نان به ناچار باید ساعتها قبل خمیر را آماده کند.حالا با قطع برق خمیرهای آماده شده پس از گدشت ۳ ساعت خاموشی،فاسد و ترش و در نهایت بدون استفاده میشوند.
وی تصریح داشت:اتلاف کیسههای آردکه به صورت خمیر آماده پخت شده با قطعی برق دیگر بلا استفاده میشوند و همین موضوع شرایط را برای تهیه و تولید قوت غالب مردم سخت خواهد کرد.
این فعال صنفی گفت:برای آماده کردن خمیر نان به طور متوسط ۲ کیسه آرد استفاده میشود.حالا اگر به موقع خمیرها پخته نشوند خسارتهای زیادی به نانوایان وارد میشود.
به گفته نوروز مقدم؛از سوی دیگر مردم برای تأمین نیاز مصرف روزانه نیاز به نان دارند که تحت این شرایط، تضمینی برای روند عادی تهیه آرد وپخت نان نیست.همین موضوع پخت نان را کم خواهد کرد و مردم دچار سردرگمی جهت تهیه نان خواهند شد.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی یادآور شد:نانهای لواش، تافتون، بربری و خراسانی رسته شغلی واحدهای نانوایی تحت پوشش اتحادیه هستند. متأسفانه از زمان آغاز قطع برق این نانواییها با اعلام خسارتهای ناشی از خاموشی،نگران وضعیت ادامه دار قطعی برق هستند.
این فعال صنفی با اشاره به اینکه مشکل قطع برق تنها فاسد شدن خمیر نان نیست گفت:بیکاری کارگران و انباشت هزینههای تلف شده در زمان خاموشی موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد:چطور یک واحد صنفی با توجه به ضرورت استفاده از تکنولوژی به دلیل ازدحام جمعیت بدون برق باید به روند تولید و پخت نان مورد نیاز مردم ادامه دهد؟ متأسفانه هزینههای زیادی در زمان قطع برق به نانوایان تحمیل میشود.
نوروز مقدم با اشاره به قطع ناگهانی برق گفت:دستگاههای پخت و خمیر زنی پس از سالها استفاده توان خاموشی بدون اطلاع را ندارند.از این خسارتهای ناشی از تعمیر و یا تعویض دستگاهها نیز به نانوا تحمیل شده است.
این فعال صنفی با اشاره به شیوع کرونا و موج جدید این بیماری گفت:زمانی که در یک محله برق قطع میشود مردم ناگزیر برای خرید نان به محله دیگر میروند. در این صورت صفهایی طولانی جلوی نانواییها تشکیل میشود که تهدید جدی برای سلامتی مردم است.